Keski-Uudenmaan luontokohteet

Tervetuloa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen luontosivustolle! Sivuston tarkoituksena on esitellä keskiuusmaalaisia luontokohteita ympäristökeskuksen toiminta-alueella (Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula). Lähes puolet kohteista on suojelukohteita, mutta mukana on myös muita mielenkiintoisia luonto- ja retkikohteita. Etenkin suojelukohteet ovat monesti luonnontilaisia metsäalueita, joilla esiintyy runsaasti lahopuuta ja tuulenkaatoja. Muistathan, että kaikilla luontokohteilla liikut aina omalla vastuulla. 

Sivustolla kuvatut luontokohteet eivät ole täysin kattava otos alueen mielenkiintoisista retkikohteista, vaan niistä on poimittu esittelyyn vain osa. Keski-Uudellamaalla on paljon hienoja kohteita ja näistä arvokkaimpien säilyminen myös tuleville sukupolville tulisi varmistaa. Tämä toteutuu parhaiten suojelualueita perustamalla. 

Kunnioita ja arvosta luontoa aina siellä liikkuessasi. Ympäristökeskus toivottaa Sinulle hienoja ja arvokkaita luontokokemuksia Keski-Uudenmaan alueella!

 

 

Sivuston sisältö ja valokuvat: Mia Honkanen

 


Netland-tuotantoa